"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Путін наказав платити рублями по рахункам за літаки

П'ятниця, 1 квітня 2022, 15:57 -

Згідно з наказом президента Росії Володимира Путіна, авіакомпанії тимчасово зможуть платити за купівлю, оренду та лізинг літаків компаніям із "недружніх держав" у рублях.

Документ опубліковано на порталі правової інформації.

Згідно з указом, зобов'язання зі сплати платежів будуть вважатися виконаними, якщо авіакомпанія переведе гроші в рублях у сумі, еквівалентній вартості контракту в іншій валюті.

Сума розраховуватиметься за офіційним курсом ЦБ на день оплати. Гроші мають бути перераховані на рахунок компанії-лізингодавця у російському банку.

Реклама:

Нагадуємо:

28 березня закінчився термін для російських авіакомпаній, які мали повернути понад 400 орендованих літаків на суму майже 10 мільярдів доларів. Російські авіакомпанії проігнорували санкції та утримали іноземні літаки

14 березня Путін підписав закон, що дозволяє за рішенням уряду країни реєструвати права на іноземні літаки, які перебувають у лізингу у російських компаній. Ініціатива спрямована на збереження парку іноземних повітряних суден російських перевізників.

Міжнародна організація цивільної авіації (ICAO) повідомила, що подвійна реєстрація може суперечити міжнародному законодавству.

Читайте також: Літатимуть на жигулях: як Росія поховала свою цивільну авіацію

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: