НБУ закликав центробанки країн-партнерів заборонити розрахунки в рублях

П'ятниця, 1 квітня 2022, 12:41 -

Національний банк закликав центробанки Японії, Великобританії, США, ЄС та Єврокомісії заборонити розрахунки у російських та білоруських рублях у своїх країнах.

Про це повідомила пресслужба Нацбанку.

Український регулятор закликає центробанки повністю заборонити фінансовим організаціям цих країн та їхнім контрагентам проводити розрахунки в російських та білоруських рублях. Йдеться, зокрема, про заборону на відкриття рахунків у російській валюті та здійсненні обмінних операцій рубля на інші валюти.

"Заборона на розрахунки в російських рублях дасть змогу зірвати плани держави-агресора щодо переходу на виплати у своїй національній валюті. Цей крок допоможе зберегти статус-кво в торгових розрахунках з росією", – наголосив голова НБУ Кирило Шевченко.

Реклама:

Регулятор наполягає, що тиск на агресора з боку міжнародної спільноти має посилюватися. Адже агресор робить усе можливе, аби перевести торгівлю енергетичними та іншими ресурсами на розрахунки в рублях, створюючи у такий спосіб додатковий попит і підстави для зміцнення національної валюти.

Нагадуємо:

Президент РФ Владімір Путін підписав указ щодо оплати країнами Євросоюзу газу в рублях, але, ймовірно, для ЄС нічого не зміниться.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: