У Росії хочуть відмовитись від паперових чеків через дефіцит касової стрічки

П'ятниця, 1 квітня 2022, 11:04

Мінпромторг РФ запропонував Федеральній податковій службі відмовитись від паперових чеків та дозволити магазинам надавати їх у паперовому чи електронному вигляді на прохання покупця.

Про це пишуть "Известия" з посиланням на лист заступника міністра промисловості та торгівлі РФ Віктора Євтухова.

У міністерстві виданню підтвердили справжність документа.

"У документі йдеться, що касова стрічка подорожчала, і якщо її вартість залишиться на нинішньому рівні, це призведе до зростання витрат роздрібної торгівлі приблизно на 30 млрд руб на рік", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Закордонні постачальники касової стрічки знизили постачання, але російські компанії не скорочували її виробництво. Мережі магазинів поки не наголошують на нестачі касової стрічки, але різко збільшили її закупівлю, зазначив Євтухов.

Наразі Мінпромторг РФ разом із ритейлерами шукають нових постачальників стрічки, у тому числі за кордоном.

"Російська сторона вже провела переговори з китайською компанією, і та готова розпочати постачання до Росії, у виробника є вільні потужності. Тому Мінпромторг запропонував ФПС зберегти мораторій, що діє, на притягнення ритейлерів до відповідальності за те, що вони не видають чеки", - йдеться у статті.

У ФПС зазначили, що однією з основних цілей касової реформи є захист бізнесу від недобросовісної конкуренції з боку компаній, які скорочують свої витрати за рахунок ухилення від податків.

Нагадаємо:

Федеральна податкова служба РФ вирішила тимчасово не штрафувати магазини за невидачу касового чека. Рішення ухвалили у зв'язку з дефіцитом касової стрічки.

В РФ чекова стрічка суттєво подорожчала і почала зникати. Запаси вичерпалися у двох з чотирьох постачальників.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: