Sony зупиняє всі продажі PlayStation в Росії через війну 

Середа, 9 березня 2022, 23:28

Sony однією з останніх великих техкомпаній припинила продажі своїх ігрових консолей PlayStation та програмного забезпечення в Росії.

Про це повідомляє CNBC.

Хоча Sony й пішла на такий крок після двох тижнів війни, рішення компанії є значущим для індустрії відеоігор. Фахівці кажуть, що компанія має найбільшу присутність в Росії серед усіх виробників консолей, а відтак – найбільшу фінансову залежність сказав Льюїс Уорд, керівник відділу ігор дослідницької фірми IDC.

Крім призупинення продажів компанія зупинила реліз нової гри Gran Turismo 7. PlayStation Store також більше не буде доступний у Росії. "Sony Interactive Entertainment приєднується до світової спільноти, закликаючи до миру в Україні", – повідомили в компанії.

Реклама:

Також компанія жертвує 2 мільйонів доларів на користь управління ООН у справах біженців і міжнародній неурядовій організації Save the Children для допомоги Україні.

Минулого тижня CD Projekt, розробник гри Cyberpunk 2077, та Electronic Arts також заявили, що заблокують усі продажі ігор і контенту в Росії та Білорусі.

Нагадуємо:

Багато розробників відео- та кіберспортивних ігор наклали санкції на РФ - розробники масово зупиняють продажі в РФ або блокують користувачів з Росії.

Техногігант Microsoft зупиняє всі нові продажі в Росії через вторгнення країни в Україну.

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: