В "Енергоатомі" розповіли, скільки ЧАЕС протримається без електрики

Середа, 9 березня 2022, 18:10

Підтримка достатньої холодної температури на Чорнобильській атомній електростанції після закінчення палива для дизель-генераторів і за відсутності електропостачання може здійснюватися близько семи діб.

Про це заявив голова "Енергоатому" Петро Котін в інтерв'ю ЕП.

"Робота сховища передбачає форс-мажорні випадки. Зараз все залежатиме від температури навколишнього середовища. Зараз доволі прохолодно і в таких умовах охолодження може працювати близько семи діб без важких наслідків", – заявив Котін.

За його словами, наразі палива вистачає на 10 діб: три доби для ядерних енергоблоків, і ще сім діб додатково для ліквідації знеструмлення.

Реклама:

В той же час Котін уточнив, що дизель-генератори зараз працюють в нормальному режимі й загрозу знімають.

"Якщо зупиняться генератори, можете починати рахувати сім діб. Однак якщо в цей період знайти джерело живлення, то ситуація буде під контролем", – додав очільник "Енергоатома".

Детальніше читайте за посиланням: "Критичної температури ЧАЕС досягне за сім діб". Голова "Енергоатому" про ситуацію на захоплених окупантами АЕС

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: