"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Глибоко стурбовані, але: Philip Morris та British American Tobacco залишаються в РФ

Середа, 9 березня 2022, 16:45

Тютюнові гіганти Philip Morris та British American Tobacco заявили, що не будуть виходити з РФ, але припинять інвестиції, а PM почне скорочувати виробництво.

Про це повідомили пресслужби компаній.

Philip Morris повідомила, що зупинила всі заплановані інвестиції в РФ, зокрема щодо запуску нової продукції та всі комерційні, інновативні та виробничі інвестиції.

"PMI також активізувала плани щодо скорочення своїх виробничих операцій у Росії на тлі перебоїв у ланцюгах поставок і зміни регуляторного середовища. Ми будемо продовжувати стежити за ситуацією", – заявили в компанії.

Реклама:

Фірма зазначила, що її співробітники пожертвували понад 300 тис дол на підтримку України, і PMI подвоїть ці внески. 

British American Tobacco заявила, що вона "глибоко стурбована конфліктом в Україні".

"Наш бізнес у Росії продовжує працювати. Ми зобов’язані дбати про всіх наших співробітників у цей надзвичайно складний і невизначений час для них та їхніх сімей", – пише тютюновий гігант.

Керівництво компанії вирішило призупинити всі заплановані капітальні інвестиції в РФ.

Нагадуємо:

Британська компанія Imperial Tobacco першою серед великих тютюнових компаній заявила про призупинення всіх продажів та виробництва в Росії.

Тютюнові гіганти продовжують працювати на території Росії і наповнювати податками бюджет держави-агресора.

Чотири транснаціональні тютюнові компанії – Japan Tobacco International, Philip Morris International, British American Tobacco, Imperial Tobacco – мають близько 12,5 тис працівників у Росії.

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: