Група сенаторів у США хоче заблокувати резерви РФ у золоті

Вівторок, 8 березня 2022, 14:58

Біпартійна група сенаторів США вносить білль, яким пропонується заборонити операції Росії з резервами у золоті, які можуть пом’якшити наслідки від санкцій.

Про це повідомляє американське видання Axios.

Законопроєкт, внесений сенаторами Анґусом Кінгом, Джоном Корніном, Біллом Гаґерті і Меґґі Гассан буде спрямований на здатність Росії продавати золоті резерви .

Це застосовує вторинні санкції до будь-яких американських організацій, які здійснюють операції з золотом центрального банку Росії, зокрема – продають його в Росії. Група планує включити такі законодавчі норми у загальний білль видатків, який США необхідно ухвалити до 11 березня, аби уникнути шатдауну.

Реклама:

Росія має близько 132 мільярдів доларів золотих запасів і збільшувала їхню частку відколи США запровадили санкції проти Росії за анексію агресором українського Криму.

"Великі резерви золота в Росії є одним із небагатьох активів, що залишилися, які Путін може використати, щоб утримати економіку своєї країни від ще більшого падіння", – повідомив Кінґ. "Якщо ми накладемо санкції на ці резерви, ми можемо ще більше ізолювати Росію від світової економіки та більше ускладнити військову кампанію Путіна".

Читайте більше у статті: Російському центробанку заблокували активи. Що це означає?

Нагадуємо:

Внаслідок накладених ЄС, Британією та США санкцій, Росія фактично втратила контроль над своїми валютними резервами.

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: