Світовий банк виділив Україні 723 мільйони доларів, 1,4 мільярда від МВФ очікуються 9 березня

Вівторок, 8 березня 2022, 09:50


Інновації в дії

Рада директорів Світового банку 7 березня затвердила пакет допомоги Україні в обсязі 723 млн доларів. 9 березня екстрену підтримку Україні у розмірі 1,4 млрд доларів має погодити МВФ.

Про це повідомив заступник виконавчого директора МВФ Владислав Рашкован.

"Світовий банк мобілізував для України 723 мільйонів доларів підтримки. 1.4 млрд дол від МВФ будуть у середу", — повідомив він.

Підтримка Світового банку буде складатися як з позикових коштів, так і з грантових (безповоротних" внесків. Зокрема, 350 млн доларів складатиме кредит Світового банку, 139 млн доларів — кредитні гарантії від Нідерландів та Швеції, а також 134 млн доларів грантового фінансування за рахунок внесків Британії, Данії, Латвії, Литви та Ісландії. Ще 100 млн доларів виділить Японія.

"Разом розмір швидкої підтримки склав 723 мільйони доларів, та допоможе уряду України надавати критично важливі послуги українським громадянам, зокрема заробітну плату працівникам лікарень, пенсії для людей похилого віку та соціальні програми для вразливих верств населення", — повідомив Рашкован.

Нагадуємо:

Світовий банк готує для України пакет допомоги на 3 млрд дол на найближчі місяці, а цього тижня МВФ ухвалить рішення щодо екстреного фінансування обсягом до 1,4 млрд дол.

Голова Національного банку України звернувся до представників Міжнародного валютного фонду з проханням надати додаткове фінансування за програмою екстреної підтримки фонду для його держав-членів.

Наразі в Україні триває віртуальна місія МВФ, яка мала б погодити третій перегляд програми. Залишок за поки що чинною програмою stand-by становить 2,2 млрд дол.

Економічна правда