Японський виробник одягу Uniqlo вирішив не закривати магазини в Росії

Понеділок, 7 березня 2022, 12:00


Інновації в дії

Материнська компанія японського виробника повсякденного одягу Uniqlo вирішила залишити російські магазини відкритими, попри те, що конкуренти Zara та H&M призупинили свою діяльність у країні після вторгнення Росії в Україну.

Про це повідомляє Yahoo News.

Президент оператора Uniqlo Fast Retailing Тадаші Янаї сказав, що війна не повинна позбавляти людей у Росії одягу, який є основною людською потребою.

"Одяг – це життєва необхідність. Народ Росії має таке ж право на життя, як і ми", – додав Янаї.

У Росії 49 магазинів Uniqlo. Представник Fast Retailing заявив, що компанія "продовжить стежити за ситуацією", але "наразі не планує припиняти свою діяльність".

Fast Retailing заявила, що пожертвує 10 млн дол та 200 тис предметів одягу агентству ООН у справах біженців для підтримки людей, які змушені втекти з України та сусідніх країн.

Раніше іспанський виробник одягу Inditex, якому належить Zara, заявив, що тимчасово закриє сотні магазинів у Росії, а також інтернет-магазин групи.

Шведська компанія Hennes and Mauritz (H&M) також оголосила про призупинення операцій у Росії, заявивши, що вона "глибоко стурбована трагічним розвитком подій в Україні" і підтримує "всіх людей, які страждають".

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.