На Донеччині внаслідок обстрілів пошкоджено магістральний газопровід – Оператор ГТС

Неділя, 6 березня 2022, 16:50


Кінець епохи офшорів

В Операторі ГТС України заявили про пошкодження магістрального газопроводу Краматорськ-Донецьк-Маріуполь внаслідок обстрілів російських окупантів.

Про це йдеться у звіті компанії про стан роботи української ГТС на 14:00 6 березня.

"Диспетчери ОГТСУ зафіксували різкий стрибок тиску в газотранспортній системі, який свідчить про пошкодження магістрального газопроводу Краматорськ-Донецьк-Маріуполь внаслідок обстрілів російських окупантів.

Через неможливість підтримувати тиск газопровід перекрито, без газопостачання 24 ГРС у регіоні. Близько мільйона споживачів Донецької та Запорізької областей залишаться без газу.

Газовики шукають технічні рішення, щоб мінімізувати втрати і повернути газ споживачам. Наразі неможливо приступити до ліквідації аварії через високу інтенсивність бойових дій", – кажуть в Операторі ГТС.

Крім цього, залишаються зупиненими 39 газорозподільних станцій у Харківській, Донецькій, Запорізькій, Київській, Луганській, Миколаївській та Херсонській областях.

"Оператор ГТС України за попередню добу, 5 березня, для внутрішніх споживачів транспортував 75,4 млн куб м газу. Компанія контролює операційне управління системою та робить усе можливе в цих надзвичайних умовах для відновлення й забезпечення транспортування газу українським споживачам", – додали в компанії.

Економічна правда