"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Більше половини компаній зупинили роботу в Україні — опитування EBA

Субота, 5 березня 2022, 16:17

Близько 56% компаній-членів Європейської бізнес-асоціації повідомили, що не працюють на період воєнних дій.

Про це йдеться у результатах опитування EBA, до складу якої входить понад 1000 українських компаній та підприємств з іноземним капіталом.

Так, 29% компаній-членів EBA повідомили, що наразі не працюють, 27% — що призупинили роботу, втім хочуть відновити свою діяльності, 17% компаній-членів EBA наразі працюють у повному обсязі, 16% — працюють, але обмежили географію роботи, 19% закрили частину офісі або торгових точок. Лише 1% компаній, які брали участь в опитуванні, повідомили, що планують згорнути бізнес.

"Більшість компаній, а саме 63% продовжують виплачувати заробітну плату співробітникам у повному обсязі, 45% роблять це з додатковими або авансовими виплатами. Тільки 3% були вимушені скоротити виплати, а по 1% відправили співробітників в неоплачувану відпустку, не виплачують або вимушені звільняти персонал", — повідомили в асоціації.

Реклама:

Там також додали, що більшість компаній-членів EBA наразі надають різноманітну підтримку армії та територіальній обороні: 41% допомагають фінансово, 35% підтримують своїх працівників, які захищають Україну, 31% постачають свою продукцію армії, а 29% — постачають послуги.

Також у EBA закликають українські та міжнародні компанії бойкотувати Росію.

Читайте також: Без пенсій та ноутбуків, зате з Однокласниками: підсумки економічного фронту 4 березня

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: