ВТБ Банк через санкції виставив на продаж свій європейський підрозділ – Bloomberg

Середа, 30 березня 2022, 18:50


Просто про податки

Російський ВТБ Банк - виставив на продаж свій європейський підрозділ - VTB Bank Europe SE, який працює у Франкфурті: санкції відрізали його від материнської компанії.

Про це пише Bloomberg із посиланням на джерела.

Продаж VTB Bank Europe - не єдиний варіант, але угода може бути узгоджена за короткий час, стверджують джерела Bloomberg.

VTB Bank Europe працює у Франкфурті і німецький банківський регулятор BaFin підтримує плани його продажу.

BaFin разом із ЦБ Німеччини побоюється негативних наслідків для банку, які вимагатимуть втручання місцевого Агентства зі страхування вкладів та обернуться фінансовими втратами для сектора, пише Bloomberg з посиланням на співрозмовників на умовах анонімності.

У прес-службі ВТБ на електронні запити про коментарі не відповіли.

Прес-секретар BaFin, головного банківського регулятора Німеччини, відмовилася від коментарів.

Раніше BaFin говорив, що уважно стежить за роботою "дочки" ВТБ і публікував щоденні звіти про її фінансові потоки.

За даними на кінець вересня 2021 року, VTB Bank Europe мали активи на €7,95 млрд - це порівняно невелика сума, зазначає агентство.

При цьому, продаж VTB Bank Europe ускладнюють санкції проти ВТБ.

"Зараз банк разом з німецькою владою намагається оформити пропозицію так, щоб не наражати на потенційного покупця ризики порушення санкцій. Обговорюється також варіант обміну з ВТБ російськими та європейськими активами, але його провести також важко через санкції", - кажуть джерела Bloomberg.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут