Абрамович шукає нові апартаменти в Дубаї – Bloomberg

П'ятниця, 25 березня 2022, 16:47

Російський олігарх Роман Абрамович шукає нові апартаменти в Дубаї - останніми тижнями він цікавився житлом на штучному острові Палм-Джумейра, який формою нагадує пальмове дерево.

Про це пише Bloomberg з посиланням на обізнані джерела.

Як розповіли виданню брокери, запити від росіян на вілли та апартаменти у найвишуканіших районах Дубая стрімко зростають. 

ОАЕ приваблюють заможних росіян як одна з небагатьох держав, які не оголосили проти них санкції, додає агентство.

Реклама:

Серед них - російських олігарх Роман Абрамович.

"Хоча теперішнє місцезнаходження російського мільярдера публічно невідоме, останніми тижнями він шукав житло на острові Палм-Джумейра в Дубаї, штучному острові у формі пальми, усіяному розкішними резиденціями", - пише Bloomberg.

Один із приватних літаків Абрамовича був помічений у Дубаї у березні, зазначає агентство, посилаючись на дані порталу ADS-B Exchange, який відстежує переміщення літаків. Утім, невідомо, чи був на борту бізнес-джету сам олігарх.

"Велика Британія та Європейський Союз ввели санкції проти Абрамовича, але ОАЕ їх не ввели.

ОАЕ зайняли обережну політичну позицію, спрямовану на підтримку своїх зв'язків з Росією, чим здивували західних чиновників. Держава Перської затоки утрималася від ухвалення резолюції на чолі зі США наприкінці лютого щодо засудження вторгнення Росії в Україну в Раді Безпеки ООН, заявивши, що результат голосування був заздалегідь визначеним", - йдеться у статті.

"У Дубаї є стара приказка: "Коли в регіоні все добре, у нас все добре, але коли настає криза, у нас все дуже добре", - сказав у бесіді з Bloomberg засновник консалтингової компанії 1 International FinCentre Associates Чираг Шах, який раніше був головним спеціалістом зі стратегії та розвитку бізнесу у фінансовій вільній зоні Дубая.

Агентство зазначає, що нерухомістю в Дубаї зараз цікавляться дедалі більше росіян.

Їхній попит на нерухомість у Дубаї з початку березня зріс на 40% порівняно з тим же періодом лютого, писав "Комерсант" з посиланням на дані Golden Brown Group.

За даними Kalinka Group, кількість угод російських громадян у Дубаї зросла на 70% рік до року.

Нагадаємо:

За інформацією джерел УП, за інформацією української розвідки та за даними з відкритих джерел представники російської еліти наразі продовжують вивозити родини та майно до Дубая. Експерти відзначають значний стрибок на ринку нерухомості емірату. З початку війни трафік приватних літаків, чартерів та пасажирських перевезень виріс у декілька разів.

УП звертається до всіх, хто мешкає, перебуває або подорожує до Дубая з проханням надавати інформацію редакції: про літаки, яхти, вілли, апартаменти, місця перебування представників російської еліти, чиновників, їх родин, а також надсилати фотографії та відео з ними.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: