Не втрачає надії: Путін хоче, аби йому звітували про газові розрахунки в рублях

Понеділок, 28 березня 2022, 12:02

Президент РФ Владімір Путін доручив уряду "Газпрому" і центробанку країни щомісяця звітувати про переведення газових контрактів з ЄС в рублі.

Про це пише кремлівське ЗМІ ТАСС.

Перший звіт Путін чекає до 31 березня доповідь від Кабміну, Банку Росії та компанії "Газпром" про зміну валюти платежу на рублі за постачання газу до недружніх країн. Про це йдеться у переліку доручень глави держави за підсумками наради із членами уряду, опублікованій у понеділок на сайті Кремля.

"Уряду РФ спільно з Банком Росії та публічним акціонерним товариством "Газпром" реалізувати комплекс заходів щодо зміни валюти платежу з постачання природного газу до країн Європейського союзу та інших країн, які ввели обмежувальні заходи щодо громадян Російської Федерації та російських юридичних осіб, на російський рубль", – йдеться в документі.

Реклама:

При цьому російському уряду необхідно внести зміни до чинних контрактів "Газпрома" в частині зміни валюти платежу на рубль до 31 березня.

Нагадуємо:

В РФ вирішили перевести оплати за постачання російського газу на експорт у "недружні країни" на російські рублі.

Прем'єр-міністри країн Європейського Союзу заявляють, що розраховуватися з Російською Федерацією за постачання газу в рублях є неможливим.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: