У Skoda кажуть, що український партнер відновлює виробництво джгутів

Вівторок, 22 березня 2022, 16:17


Інновації в дії

Чеський автовиробник Skoda Auto, який входить до Volkswagen Group, заявив, що його партнер з постачання в Україні вирішив відновити виробництво джгутів і дротів.

Про це пише Reuters.

Зазначається, що на початку березня Skoda припинила виробництво однієї моделі через нестачу джгутів та дротів через вторгнення Росії в Україну.

"Наш партнер в Україні вирішив відновити виробництво джгутів і дротів цього тижня з повним обслуговуванням та повною безпекою для працівників", - сказав представник Skoda на презентації доходів компанії за 2021 рік, додавши, що виробництво також може бути збільшене найближчим часом.

Нагадаємо:

Автовиробник Skoda, який входить до Volkswagen Group, слідом за своєю материнською компанією оголосив про зупинення виробництва автомобілів у РФ (Калузі та Нижньому Новгороді).

Porsche та BMW стали останніми виробниками автомобілів, які оголосили про закриття заводів у Європі через брак запчастин з України внаслідок розпочатої Росією війни.

Україна є ключовим виробником джгутів, які утримують електронні кабелі в автомобілі.

В іномарках відомих автобрендів, на яких пересуваються українці, чимало деталей, які виготовляються в Україні. Раніше ЕП розповідала, що ми виробляємо для світового автопрому: Заводи, які працюють на Mercedes, Porsche та Audi. Що Україна виробляє для світового автопрому

Еконоічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут