Швейцарія арештувала розкішні апартаменти російського олігарха Авена

Вівторок, 22 березня 2022, 09:39

Швейцарська влада арештувала розкішні апартаменти в горах, які, як вважається, належать російському олігарху Петру Авену.

Про це пише Reuters.

Управління майна кантону Берн повідомило, що квартира належить Авену, якого Швейцарія назвала близьким соратником президента РФ Володимира Путіна і основним акціонером групи, що володіє найбільшим приватним банком Росії "Альфа".

Як пише місцеве видання NZZ am Sonntag, квартира з трьома спальнями розташована на пʼятому поверсі VIP-комплексу на гольф-курорті.

Реклама:

Авен не відповів одразу на запит агентства про коментар, але минулого місяця заявив, що буде оскаржувати "необґрунтовані" санкції ЄС, до яких приєдналася Швейцарія.

Видання нагадує, що нейтральна Швейцарія є центром з управління активами і торгівлі російськими товарами. За оцінками банкірів, у банках країни зберігається до 213 млрд дол російського капіталу.

Раніше Євросоюз вирішив застосувати санкції проти Фрідмана та Авена через агресію РФ проти України. На початку березня в пресслужбі банку повідомили, що це рішення не вплине на операційну діяльність Альфа-банку.

Згодом там заявили, що Фрідман та Авен передадуть свої частки в банку українським особам, яких погодить НБУ.

Національний банк України визнав акціонерів українського Альфа-банку Михайла Фрідмана та Пьотра Авена такими, які втратили бездоганну ділову репутацію, та позбавив їх права голосу в банку.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: