Логістичний гігант Maersk вирішив повністю вийти з РФ

Понеділок, 21 березня 2022, 18:46 -


Інновації в дії

Данська логістична компанія Maersk вирішила повністю згорнути роботу в Росії та продати свої активи там після того, як три тижні тому обмежила свою роботу з агресором.

Про це йдеться у листі компанії своїм клієнтам, повідомляє російський Інтерфакс. Копію листа також опублікував український підприємець Денис Довгополий.

У листі йдеться про те, що данська компаній зупиняє роботу в Росії та продає свої активи в країні. Для тих клієнтів, чиї вантажі знаходиться у процесі доставки, компанія "зробить все можливе для виконання своїх зобов'язань та доставки вантажу до точки прибуття".

Водночас Maersk зупиняє прийом нових букінґів на всіх своїх сервісах, зокрема трансконтинентальних залізничних, океанських та авіаційних, до та з Росії.

"Виконання нормативних документів та обмежувальних заходів, запроваджених урядами закордонних країн щодо РФ, а також очікувана економічна турбулентність в економіці країни не дозволяють нам далі продовжувати свою діяльність в Росії", – йдеться в листі компанії.

Нагадуємо:

1 березня логістична компанія Maersk заявила, що призупиняє роботу з усіма російськими портами і доставлятиме лише критичні продукти на кшталт ліків та гуманітарних вантажів.

Maersk володіє 31% російського портового оператора Global Ports, який управляє шістьма терміналами в Росії і двома у Фінляндії. Серед акціонерів Global Ports також російська державна атомна компанія "Росатом" і російський бізнесмен Сергій Шискарьов.

Данська компанія налічує близько 500 співробітників у Росії.