Австралія заборонила продавати Росії глинозем та алюмінієву руду

Неділя, 20 березня 2022, 09:19


Інновації в дії

Австралія заборонила продаж глинозему та алюмінієвої руди Росії.

Джерело: The Guardian.

Деталі: Цей крок спрямований на те, щоб обмежити можливості Росії з виробництва алюмінію – найважливішого компонента зброї та боєприпасів. Частка Австралії в загальному постачанні глинозему в Росію становить 20%.

Уряд заявив, що країна шукатиме нові ринки.

Санкції можуть торкнутися австралійсько-британського концерну Rio Tinto Group, який посідає третє місце у світовому гірничодобувному секторі.

Rio Tinto Group володіє 80% акцій Queensland Alumina в спільному підприємстві з Rusal International російського олігарха Олега Дерипаски. Rusal International є другим за величиною виробником алюмінію у світі.

Уряд Австралії також оголосив про новий великий пакет допомоги Україні – 70 тис тонн вугілля. Паливо поставлятиме компанія Whitehaven Coal.

Пакет допомоги також включає додаткову екстрену гуманітарну допомогу – 30 млн дол – та нову гуманітарну візу, яка буде тимчасово доступна для українців-біженців.

Австралія також збільшила свою військову допомогу Україні на 21 млн дол. Загальне військове фінансування становить 91 млн дол. Нова допомога включатиме "додаткові матеріали із запасів Сил оборони Австралії".

Українська правда