Абрамович офіційно заявив, що вирішив продати "Челсі"

Середа, 2 березня 2022, 21:01


Кінець епохи офшорів

Російський олігарх Роман Абрамович офіційно оголосив, що прийняв рішення продати англійський футбольний клуб "Челсі".

Про це йдеться у його заяві на сайті клубу.

"Я хотів би відповісти на спекуляції в ЗМІ за останні кілька днів щодо моєї власності на ФК "Челсі". Як я вже говорив раніше, я завжди приймав рішення, керуючись інтересами Клубу. Тому в нинішній ситуації я прийняв рішення продати Клуб, оскільки вважаю, що це в інтересах Клубу, вболівальників, співробітників, а також спонсорів і партнерів Клубу", - заявив олігарх.

За його словами, процес продажу не буде швидким, "але відбуватиметься відповідно до належної процедури".

"Я не буду вимагати погашення жодних позик. Для мене ніколи не йшла мова про бізнес чи гроші, а про чисту пристрасть до гри та клубу. Більше того, я доручив своїй команді створити благодійний фонд, куди будуть передані всі чисті кошти від продажу. Фонд буде на благо всіх постраждалих від війни в Україні. Це включає надання критично важливих коштів на нагальні та невідкладні потреби, а також підтримку довгострокової роботи з відновлення", - додав він.

"Знайте, що це було надзвичайно важке рішення, і мені боляче розлучатися з Клубом у такий спосіб. Однак я вважаю, що це в інтересах клубу.

Я сподіваюся, що я зможу відвідати Стемфорд Брідж востаннє, щоб попрощатися з усіма вами особисто. Для мене був привілей всього життя бути частиною ФК "Челсі", і я пишаюся всіма нашими спільними досягненнями", - звернувся Абрамович до клубу.

Абрамович був власником клубу з 2003 року.