США заборонили піднімати в повітря майже 100 російських літаків, серед них джет Абрамовича

Субота, 19 березня 2022, 09:46 -

Міністерство торгівлі США опублікувало список з 99 літаків, які літали до Росії та Білорусі, порушуючи американські санкції. Тому літаки з цього списку не можуть легально обслуговуватися.

Про це йдеться в заяві американського відомства.

"Порушники санкційних правил ризикують бути покарані серйозним тюремним терміном, штрафом, втратою експортних привілеїв чи іншими обмеженнями", – ідеться в заяві.

Там пояснюють, що санкції, запроваджені через російське вторгнення в Україну, стосуються всіх літаків, які щонайменше на 25% складаються з американських деталей. Це можуть бути літаки, вироблені в США і в третіх країнах.

Реклама:

Здебільшого цей список складається з літаків "Аерофлоту". Там також є приватний бізнес-джет Романа Абрамовича.

Нагадуємо:

Президент РФ Володимир Путін підписав закон, яким дозволив російським авіакомпаніям експлуатувати іноземні літаки, що перебувають у лізингу, без іноземного сертифіката.

Раніше в авіаційному агентстві ООН заявили: будь-яка подвійна реєстрація іноземних літаків, орендованих російськими перевізниками, суперечитиме положенням ключової угоди, у якій викладаються основні засади глобальної авіації.

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: