Росія обмежуватиме продаж активів іноземцями

Четвер, 17 березня 2022, 17:24

Росія вигадала нові правила для іноземців, які шукають можливості продажу російських цінних паперів і нерухомості – вони повинні будуть заздалегідь повідомляти спеціальний орган про будь-які операції.

Про це стало відомо Reuters з документу, надісланого своїм клієнтам банком Citigroup, де підтвердили достовірність листа.

У країні-агресорі заявляють, що таким чином нібито "хочуть забезпечити ухвалення рішень, а не політичний тиск" в умовах дедалі сильніших санкцій за війну проти України.

Раніше у березні РФ опублікувала указ, який передбачає, що будь-яка операція між росіянами та іноземними контрагентами вимагає дозволу Урядової комісії Росії з контролю за іноземними інвестиціями. Наразі з’явилися деталі принципу, за яким такий механізм працюватиме.

Реклама:

Фактично запроваджені норми спрямовані на іноземців, які хочуть продати російські активи, аби контролювати перелік тих, кому на це буде надано дозвіл.

Так, кожна юридична чи фізична особа, що підпадає під дію указу, повинна подати заяву до Мінфіну Росії разом із відповідними документами російською мовою. Вони мають містити "інформацію про мету, предмет, зміст та істотні умови угоди".

Заявники також повинні розкривати повну інформацію про бенефіціарів та бенефіціарних власників.

Нагадуємо:

Банк Росії погодив законопроєкт від Мінекономрозвитку РФ щодо зовнішнього управління та націоналізації компаній та банків, які виходять з РФ через розпочату агресором війну проти України.

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим та які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатись можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: