США будуть платити за інформацію про активи російських клептократів

Четвер, 17 березня 2022, 00:26

США, ЄС, Канада, Австралія та Британія створили опергрупу для розшуку активів російських олігархів та чиновників, а Мінфін США запускає платформу виплат за інформацію про активи клептократів.

Про це повідомив Мінфін США.

Так, група складатиметься з Міністерства фінансів та Міністерства юстиції кожного з членів групи.  Вони обмінюватимуться даними про активи для того, аби далі запроваджувати потрібні заходи: санкції,  арешт конфіскація та кримінальне розслідування.

"Ми вже працюємо з нашими міжнародними партнерами, щоб заморозити та конфіскувати майно, що належить російським олігархам, які потрапили під санкції по всьому світу", — сказав генеральний прокурор Меррік Ґарленд. "Ми продовжимо працювати разом, щоб вжити всіх необхідних дій проти тих, чиї злочинні дії дозволяють уряду Росії продовжувати несправедливу війну проти України".

Реклама:

Мінфін США також запускає програму винагород Kleptocracy Asset Recovery Rewards Program. В рамках неї людина може отримати винагороду за інформацію, що призведе до арешту, обмеження або конфіскації активів, пов’язаних з корупцією іноземного уряду, у тому числі – уряд Російської Федерації.

Нагадуємо:

У складі Міністерства юстиції США з’явилася оперативна група, що займатиметься стягненням нелегальних активів російських олігархів в рамках запроваджених країною санкцій.

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим та які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатись можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: