Бізнес та підприємці з обігом до 10 мільярдів платитимуть лише 2% єдиного податку

Вівторок, 15 березня 2022, 18:51

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про податкові стимули, який, зокрема, дозволяє компаніям та фізособам-підприємцям з обігом до 10 мільярдів гривень сплачувати єдиний податок в розмірі 2%.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Законопроєкт передбачає можливість ФОП та юрособам із обігом до 10 млрд грн сплачувати єдиний податок у розмірі 2% за правилами, встановленими для третьої групи його платників. Законом також дозволили сплачувати ФОПам першої та другої групи єдиний податок на добровільній основі.

Крім цього, Верховна Рада звільнила споживачів від відповідальності перед кредитодавцем щодо споживчих кредитів, а також звільнила від сплати ПДФО допомогу постраждалим від російської агресії.

Реклама:

Документ також встановлює, що з 24 лютого 2022 року платники податків на теренах, де тривають бойові дії, звільняються від сплати податку на землю.

Платники податків не сплачуватимуть ПДВ за товари, які були знищені під час війни, передані на потреби оборони. Закон звільняє від ПДФО благодійну допомогу, надану учасникам бойових дій та особам, які проживають на території бойових дій.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: