Ринок NFT у Росії різко впав після санкцій проти агресора

Вівторок, 15 березня 2022, 13:23


Інновації в дії

У Росії з кінця лютого обсяг торгів на NFT-ринку впав на 32% - на тлі вторгнення РФ в Україну та санкцій проти агресора увага росіян змістилася на криптовалюти, за допомогою яких вони прагнуть зберегти чи примножити кошти.

Про це пише "Комерсант" з посиланням на дані сервісу CrуptoSlam.

Голова інвестиційного департаменту ICB Fund ААрон Хомський заявив, що падіння інтересу до NFT та предметів цифрового мистецтва, створених у форматі токенів, може бути пов'язане із санкціями, запровадженими проти Росії на тлі вторгнення в Україну.

Увага росіян змістилася на криптовалюти.

При цьому, інтерес до теми NFT, за даними аналітичного сервісу Google Trends, знизився на 60-70% порівняно зі статистикою на кінець січня.

Падіння продажів на вторинних ринках у лютому склало 40% порівняно з січнем: 796 тисяч покупців здійснили продажі на суму 2,6 млрд дол.

За словами директора студії AES+F Антона Святського, багато власників NFT продають або тримають куплені токени російських авторів, але не купують нових.

"NFT - це насамперед спекулятивний інвестиційний інструмент, який швидко втрачає актуальність, коли світ дестабілізований", - сказав експерт.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут