Imperial Tobacco змінила позицію: передає активи та операції в РФ місцевій юрособі

Вівторок, 15 березня 2022, 10:45


Інновації в дії

Британська тютюнова компанія Imperial Tobacco передає свої активи та операції на російському ринку місцевій юрособі.

Про це йдеться в заяві компанії.

"Після нашого оголошення від 9 березня ми почали переговори з місцевою третьою стороною про передавання наших російських активів і операцій.

Ми вважаємо, що за нинішніх обставин упорядковане передавання нашого бізнесу як безперервного підприємства відповідала б інтересам наших російських колег.

У нас працює 1 тис людей у Росії, які займаються продажами та маркетингом, а також на нашому заводі у Волгограді, і їхня безпека та благополуччя є нашим ключовим пріоритетом у цьому процесі.

Ми також продовжуватимемо виплачувати їм зарплату, доки не буде завершений будь-який трансфер", – кажуть у компанії.

"Водночас ми підтримуємо наших українських колег та їхні родини, у тому числі транспортом та житлом, щоб вони могли втекти з районів, які найбільше постраждали від конфлікту, а також надаємо допомогу в переселенні тим, хто покинув Україну", – додають в Imperial Tobacco.

Нагадаємо:

9 березня британська компанія Imperial Tobacco першою серед великих тютюнових компаній заявила про призупинення всіх продажів та виробництва в Росії.

Чотири транснаціональні тютюнові компанії – Japan Tobacco International, Philip Morris International, British American Tobacco, Imperial Tobacco – мають близько 12,5 тис працівників у Росії.  

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.