"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Окупанти підірвали частину боєприпасів на території ЗАЕС

Понеділок, 14 березня 2022, 15:58
 
ЗАЕС
getty images

Російські окупанти підірвали частину боєприпасів на майданчику Запорізької атомної електростанції біля зруйнованого учбово-тренувального центру та енергоблоку №1.

Про це повідомила пресслужба "Енергоатома".

Національна компанія заявляє, що окупанти планують здійснювати підриви і надалі. АЕС у Запоріжжі є найбільшим ядерним об'єктом Європи.

Під час вибухів персонал залишав робочі місця, зазначає "Енергоатом". Чи змінився радіаційний фон на території Запорізької АЕС після вибухів, наразі невідомо.

Реклама:

"Енергоатом" закликає партнерів та Міжнародне агентство з атомної енергетики (МАГАТЕ) до рішучих дій. За даними НАЕК, наразі на Запорізькій АЕС присутні 11 представників "Росатома".

"Очевидно, що підриви боєприпасів на майданчику станції здійснюються за їхньою безпосередньою участю. Отже, виходить, що "Росатом" теж бере участь у цьому тероризмі. Усі встановлені міжнародні правила і вимоги ядерної та радіаційної безпеки порушуються цим концерном", – заявляє "Енергоатом".

Читайте також: "Критичної температури ЧАЕС досягне за сім діб". Голова "Енергоатома" про ситуацію на захоплених окупантами АЕС.

Нагадуємо:

Керівник ДП "НАЕК "Енергоатом" Петро Котін розповів, що на Запорізькій АЕС зібрали керівний персонал і повідомили, що тепер станція перебуває у власності "Росатома".

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим та які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: