Фармгігант Bayer припиняє інвестиції і весь неосновний бізнес в РФ і Білорусі

Понеділок, 14 березня 2022, 14:25


Інновації в дії

Німецький фармацевтивний гігант Bayer призупиняє інвестиції в РФ і Білорусі, а також припиняє весь неосновний бізнес у цих країнах.

Про це йдеться в заяві компанії.

"Після вторгнення Росії в Україну минуло понад два тижні. З самого початку ми повністю засудили цю жорстоку агресію проти суверенної країни. Наші серця болять, коли ми бачимо смерті невинних мирних жителів, включаючи дітей.

Тисячі були вбиті або поранені, мільйони тікають з країни, а гуманітарна ситуація для тих, хто залишився, погіршується щогодини. Ми підтримуємо народ України, який може повністю розраховувати на нашу солідарність і підтримку", – кажуть у Bayer.

У компанії додають, що один з її пріоритетів – безпека 700 співробітників в Україні. Їм та їхнім родинам продовжать надавати фінансову допомогу, притулок та допомогу в евакуації.

Компанія створила фонд допомоги на 3 млн євро і пожертвувала кошти і медичні товари (антибіотики) для 27 тис українських пацієнтів.

Співробітники компанії пожертвували понад 900 тис євро в рамках кампанії Червоного хреста, додають у Bayer.

Також співробітники створили платформу, на якій можуть запропонувати житло колегам з України та їхнім родинам, яким може знадобитися тимчасовий притулок.

Компанія також оголосила про припинення всього неосновного бізнесу в РФ та Білорусі, "забезпечуючи постійний доступ до продуктів охорони здоров’я та сільського господарства".

"У відповідь на вторгнення Росії в Україну Bayer припинила всі витрати в Росії та Білорусі, які не пов’язані з постачанням основних продуктів для охорони здоров’я та сільського господарства.

Це включає призупинення всіх рекламних та інших засобів просування, призупинення капітальних інвестицій на невизначений термін, відмову від нових бізнес-можливостей.

Ми також чули голоси, які закликали повністю припинити поставки всієї нашої продукції в Росію та Білорусь. Ми розуміємо ці занепокоєння, оскільки війна викликає моральні та етичні проблеми для кожної компанії.

Наша позиція така, що ця безглузда війна вже забрала багато життів. Ми маємо етичні зобов’язання в кожній країні, у якій ми працюємо.

Позбавлення основних продуктів для здоров’я та сільського господарства цивільного населення... лише збільшить поточні втрати від війни", – ідеться в заяві компанії.

Нагадаємо:

Повідомлялося, що німецька хіміко-фармацевтична транснаціональна корпорація Bayer продовжує роботу в РФ.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим та які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатись можна тут.