FTSE видаляє Evraz Абрамовича зі своїх індексів після санкцій

Понеділок, 14 березня 2022, 12:21

Компанія FTSE Russell видаляє чотири британські компанії, орієнтовані на Росію, зі своїх індексів. Зокрема – Evraz Романа Абрамовича, який раніше потрапив під санкції в Сполученому Королівстві.

Про це повідомляє Reuters.

Ідеться про компанії Evraz, Polymetal, "Петропавловське" та Raven Property Group. Вони будуть вилучені з усіх індексів FTSE під час березневого огляду.

FTSE Russell заявила, що отримала зворотний зв’язок від своїх зовнішніх консультативних комітетів та учасників ринку про суттєве обмеження торгівлі акціями. Це було повʼязано з відмовою брокерів обробляти цінні папери, що вплинуло на ліквідність ринку.

Реклама:

"Це перешкодить трекерам індексів відтворювати поточне включення цих імен в індекси FTSE Russell", – зазначила FTSE Russell.

Нагадуємо:

Британія запровадила нові санкції проти семи російських олігархів та доповнила перелік, зокрема, Романом Абрамовичем, Олегом Дерипаскою та головою "Газпрому" Міллером.

Акції компанії Evraz, яку контролює російський олігарх Роман Абрамович, упали на торгах у Лондоні після того, як Великобританія запровадила нові санкції проти Росії. Згодом усі невиконавчі директори компанії Evraz пішли з посад після санкцій Британії проти олігарха.

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим та які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатись можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: