"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Акції компанії Абрамовича в Лондоні обвалилися після санкцій

Четвер, 10 березня 2022, 13:11

Акції компанії Evraz, яку контролює російський олігарх Роман Абрамович, упали на торгах у Лондоні після того, як Великобританія запровадила нові санкції проти Росії.

Про це повідомляє Financial Times.

Вранці в четвер Британія наклала санкції на Абрамовича, який дотепер не потрапляв під обмеження ні в США, ні в ЄС. Його звинуватили в причетності до "дестабілізації України, підриву та загрози територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України через "Євраз".

Evraz – лондонська металургійна компанія, контрольована Абрамовичем. Уряд Сполученого Королівства заявив, що вона потенційно брала участь у "поставках сталі для російських військових, яка могла використовуватися у виробництві танків".

Реклама:

Акції компанії впали на 14% на торгах після заяви британського уряду.

У середу Evraz намагався заспокоїти інвесторів щодо можливості санкцій. Компанія заявила, що "не вважає себе юридичною особою, що належить або діє від імені чи за вказівкою будь-яких осіб, пов’язаних з Росією".

У лютому Абрамович узяв під прямий контроль свою частку в Evraz (28,6%), якою він раніше володів через Greenleas International Holdings, компанію, зареєстровану на Британських Віргінських островах.

Доповнено: За годину після цього фінансовий регулятор Британії зупинив торги акціями компанії "для захисту інвесторів".

Нагадуємо:

Британія запровадила нові санкції проти семи російських олігархів та доповнила перелік, зокрема, Романом Абрамовичем, Олегом Дерипаскою та головою "Газпрому" Міллером.

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим та які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: