В РФ затвердили "хитру" схему виплати валютних боргів

Понеділок, 14 березня 2022, 10:58

Мінфін Росії затвердив порядок здійснення виплат за державними борговими зобов'язаннями в іноземній валюті. Пропонується платити замороженими на Заході золотовалютними резервами країни. Якщо буде відмова – оплата здійснюватиметься в рублях.

Це повідомлення відомства передає "Інтерфакс".

"Для виконання державних боргових зобов'язань РФ з єврооблігацій Мінфін даватиме платіжні доручення банкам-агентам для здійснення виплат у валюті та терміни, передбачені відповідною емісійною документацією.

Фактична можливість здійснення зазначених виплат залежатиме від санкційних обмежень щодо можливості уряду та Банку Росії розпоряджатися коштами на своїх валютних рахунках", – ідеться в повідомленні.

Реклама:

Якщо іноземний банк-кореспондент не виконає платіжного доручення з єврооблігацій, воно підлягає відкликанню. У такому разі Мінфін здійснюватиме виплати з єврооблігацій у рублях за курсом Банку Росії на день платежу.

Нагадуємо:

Президент Росії Владімір Путін підписав указ, яким дозволив Росії виплачувати рублями всі борги перед США, країнами ЄС та іншими країнами, які наклали проти РФ санкції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: