Мотоцикли, тютюн, хутро, парфуми: 19 сторінок товарів, які заборонять ввозити зі США до РФ

Неділя, 13 березня 2022, 17:36
 
getty images

Сполучені Штати на 19 сторінках опублікували перелік товарів розкоші, які забороняється ввозити до Росії в рамках санкцій.

Про це йдеться у проєкті рішення Міністерства торгівлі, яке буде опубліковано 16 березня.

Заборонено експорт до країни-агресора як слабких (пиво, вино) так і міцних (ром, віскі, горілка, текіла) алкогольних напоїв.

Також РФ не зможе купувати у Штатів тютюнові вироби, зокрема сігари та сігарілли, будь-які парфуми та туалетну воду, вироби з хутра та шкіри, шовку. Крім того, у переліку – туристичне спорядження.

Реклама:

Заборона розповсюджується на люксовий одяг та взуття вартістю понад 1000 доларів, дорогоцінне каміння, перлини, срібні прикраси, немонетарне золото, дорогі годинники, піаніно та антикваріат.

Крім того, у переліку є двигуни для суден та інше обладнання, окремі нові та вживані транспортні засоби. Так, росіяни вже не зможуть придбати американський мотоцикл чи мопед.

До переліку внесено і доларові банкноти, про що стало відомо у суботу.

Нагадуємо:

Президент США Джо Байден заявив про нові санкції проти Росії, які включають скасування торговельних привілеїв з боку США та країн "Великої сімки", а також нове ембарго на російські діаманти, морепродукти та горілку.

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим та які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатись можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: