Німецький футбольний союз позбавив Шредера звання почесного члена через посаду в "Роснефти"

Неділя, 13 березня 2022, 13:10


Інновації в дії

Німецький футбольний союз (DFB) відкликав звання почесного члена у колишнього канцлера Герхарда Шредера через його близькість до Росії. 

Таке рішення ухвалили у четвер, пише Sport1.

Під час голосування не було голосів "проти" і лише кілька осіб утримались.

"Напад Росії на Україну порушує міжнародне право і тому несумісний з нашими цінностями", - заявив тимчасовий президент DFB  Райнер Кох.

"Усі почесні члени повинні cлідувати цьому. На жаль, Герхард Шредер не виконав численні прохання чітко поставити себе проти цієї війни", - додав Кох.

Раніше DFB вимагав, аби Шредер пішов у відставку з посади в російській енергетичній компанії "Роснефть" і голови комітету акціонерів "Північного потоку - 2" або відмовився від почесного членства у футбольному союзі.

Футбольний клуб "Боруссія Дортмунд" також позбавив колишнього канцлера статусу почесного члена клубу через російське вторгнення в Україну. 

Шредер піддався жорсткій критиці у Німеччині та за кордоном за відмову розірвати свої тісні зв’язки з Москвою після вторгнення Путіна в Україну. Минулого тижня кілька співробітників його офісу звільнилися після того, як він наполягав на збереженні своїх керівних посад у пов’язаних з Кремлем енергетичних гігантах "Роснефть" та "Газпром".

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.