Міжбанківський валютний ринок поступово відновлює роботу – НБУ

Неділя, 13 березня 2022, 11:59


Інновації в дії

НБУ на цьому тижні фіксує відновлення операцій між банками на валютному ринку.

Про це повідомляє прессслужба Нацбанку.

"Обсяги цих операцій поки що незначні – близько 10 млн дол на день в еквіваленті, але це важливе підґрунтя для подальшого налагодження роботи ринкових механізмів", – зазначають в НБУ.

"Попри війну, що триває на наших теренах, Національний банк зацікавлений у тому, аби банки якомога активніше працювали саме між собою.

Курси, за якими Нацбанк здійснює операції з купівлі та продажу валюти з банками, попри їхню фіксацію, створюють певний простір, у межах якого можуть працювати ринкові механізми", – зазначив заступник голови НБУ Юрій Гелетій.

Нагадаємо:

НБУ 24 лютого 2022 року оперативно ухвалив низку рішень, зокрема про фіксацію курсу на рівні 24 лютого та призупинення роботи валютного ринку, крім операцій продажу іноземної валюти клієнтами.

Увечері 24 лютого Національний банк послабив та уточнив низку обмежень, дозволивши, зокрема, проведення між банками операцій на умовах "своп".

1 березня були дозволені операції з обміну іноземної валюти між банками в межах першої групи класифікатора іноземних валют та банківських металів.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.