Уряд впроваджує план підтримки посівної кампанії – Шмигаль

Неділя, 13 березня 2022, 10:54

Кабмін запроваджує план підтримки посівної кампанії. Держава компенсуватиме відсотки за кредитами на покриття будь-яких витрат, пов’язаних з аграрною діяльністю.

Про це у відеозверненні заявив прем'єр Денис Шмигаль.

Прем'єр нагадав, що уряд на час воєнного стану заборонив або обмежив експорт критично важливих для продовольчої безпеки товарів. За його словами, мова йде про пшеницю, гречку, м'ясо, яйця, олію, цукор.

"Наразі баланси свідчать, що Україна забезпечена основними продуктами харчування на найближчі місяці, але ми маємо думати і про майбутнє.

Реклама:

Тому уряд впроваджує план підтримки посівної кампанії, яка має невдовзі стартувати там, де це можливо", – заявив він.

Кабмін затвердив рішення, яким держава компенсуватиме відсотки за кредитами на покриття будь-яких витрат, пов’язаних з сільськогосподарською діяльністю.

Також аграріям будуть надаватися державні гарантії на 80% суми залучених ними кредитів.

"Це дозволить нашим фермерам отримати кошти на проведення посівної та бути впевненими, що в разі втрати врожаю вони не збанкрутують", – резюмував Шмигаль.

Нагадаємо:

Президент України Володимир Зеленський заявив, що "на всій нашій землі" треба зробити повноцінну посівну кампанію, "наскільки це можливо".

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: