Судді КСУ віддаватимуть до 70% грошової винагороди на армію і гумдопомогу

Субота, 12 березня 2022, 17:07


Інновації в дії

Конституційний Суд України ухвалив рішення про переказ 50-70% грошової винагороди суддів на потреби українських військових та гуманітарні потреби.

Таке рішення ухвалили на зборах суддів КСУ 11 березня.

Судді Конституційного Суду України, вірні присязі служіння українському народу, готові не лише забезпечувати верховенство Конституції України, захищати конституційний лад держави, утверджуючи права та свободи людини, а також надати необхідну грошову допомогу Збройним силам України, силам територіальної оборони, громадянам України, волонтерам, благодійним та іншим організаціям, установам, які її потребують у зв’язку зі збройною агресією РФ проти України", – ідеться в заяві.

На зборах ухвалили, що до завершення збройної агресії РФ проти України 50-70% грошової винагороди суддів КСУ (після відрахування податків і зборів) переказуватимуть на потреби ЗСУ, сил тероборони, гуманітарні потреби та іншим одержувачам, які потребують допомоги у зв’язку з агресією РФ.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.