Україна шукає можливості отримати заморожені кошти центробанку РФ

П'ятниця, 11 березня 2022, 15:07

Міністерство економіки спільно з урядами інших країн шукають механізм передавання Україні 415 млрд арештованих золотовалютних резервів центробанку РФ.

Про це сказав перший заступник міністра економіки Денис Кудін, його слова передає "Укрінформ".

"Західні уряди вже арештували золотовалютні резерви центробанку Російської Федерації – 415 млрд дол. Цієї суми достатньо, щоб перекрити оці прямі єдиноразові втрати.

Ми розраховуємо, що в найближчий час спільно з урядами інших країн ми знайдемо юридичний механізм, яким чином ці гроші можуть надійти Україні для відновлення і компенсацій", – розповів він.

Реклама:

Нагадуємо:

27 лютого Євросоюз запровадив новий пакет економічних санкцій проти країни-агресора. Серед іншого вони включали блокування операцій, пов’язаних з управлінням резервами центрального банку РФ.

Уже наступного дня до жорстких санкцій ЄС приєдналися США, Японія, Велика Британія і навіть традиційно нейтральна Швейцарія.

Як наслідок, Росія втратила доступ до тієї частини резервів, яка розташована на Заході та в Японії і номінована майже в усіх резервних валютах, крім китайського юаня.

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: