Всі невиконавчі директори меткомпанії Абрамовича звільнились після санкцій

П'ятниця, 11 березня 2022, 12:57


Кінець епохи офшорів
getty images

Усі невиконавчі директори металургійної компанії Evraz, контрольованої Романом Абрамовичем, пішли з посад після санкцій Британії проти олігарха.

Про це повідомляє Financial Times.

Десять членів правління, які пішли у відставку, – це Алєксандр Абрамов, Алєксандр Фролов, Алєксандр Ізосімов, Дебора Ґаджен, Євгеній Швідлер, Юджин Тененбаум, Карл Ґрубер, Марія Ґордон, сер Майкл Піт і Стівен Оделл.

Генеральний директор Алєксєй Іванов продовжить роботу на посаді директора.

Нагадуємо:

Акції компанії Evraz, яку контролює російський олігарх Роман Абрамович, упали на торгах у Лондоні після того, як Великобританія запровадила нові санкції проти Росії, згодом торги зупинили "для захисту інвесторів".

У четвер Британія запровадила нові санкції проти семи російських олігархів та доповнила перелік, зокрема, Романом Абрамовичем – його звинуватили в причетності до "дестабілізації України, підриву та загрози територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України через "Євраз".

Evraz – лондонська металургійна компанія, контрольована Абрамовичем. Уряд Сполученого Королівства заявив, що вона потенційно брала участь у "поставках сталі для російських військових, яка могла використовуватися у виробництві танків".

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.