Mars скорочує виробництво РФ, а всі прибутки передасть на допомогу Україні

Четвер, 10 березня 2022, 23:11


Кінець епохи офшорів

Компанія Mars, що виробляє солодощі M&M, Snickers та Skittles, скорочує виробництво в Росії та припинить торгівлю з агресором, а отримані прибутки передасть на допомогу Україні.

Про це повідомила пресслужба Mars.

Компанія заявила, що збільшує грошові та натуральні пожертви на гуманітарні цілі на 10 млн доларів на додаток до раніше виділених 2 млн доларів.

"Mars працює в Росії понад 30 років, і у нас працевлаштовані майже 6000 співробітників, які були важливою частиною нашої компанії протягом десятиліть. Ми підтримуватимемо їх і надалі, але вести бізнес як раніше – не вихід. Це гуманітарна криза, і вона зумовлює всі наші дії", – пишуть у Mars.

Компанія вирішила скоротити бізнес в РФ та зосередити зусилля на ніші харчуванні росіян та домашніх тварин. Mars зупиняє нові інвестиції в Росію і не буде імпортувати чи експортувати продукцію в та з країни. Як раніше повідомлялося, соціальна та рекламна діяльність у Росії та Білорусі буде призупинена.

"Будь-який прибуток від нашого російського бізнесу буде використаний на гуманітарні цілі. Це швидкоплинна і невизначена ситуація – якщо нам знадобиться вжити подальших дій, ми без вагань це зробимо", – резюмують у компанії.

Нагадуємо:

Американські виробники продуктів харчування та кормів для тварин Mondelez International та Mars згортають капітальні вкладення та витрати на рекламу в Росії через війну в Україні.

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.