Угода у 66 мільярдів доларів між Nvidia та розробником процесорів Arm зірвалась

Вівторок, 8 лютого 2022, 10:41
 
getty images

Групі SoftBank не вдалося продати техкомпанії Nvidia свого розробника процесорів Arm за 66 млрд доларів через тиск регуляторів.

Про це повідомляє Financial Times.

Антимонопольні регулятори у США, Великобританії та ЄС висловили серйозні занепокоєння щодо впливу поглинання Arm на конкуренцію у світовій напівпровідникової промисловості. 

Крім того, великі технологічні компанії, які покладаються на проєкти Arm для своїх власних чіпів, стверджували, що Nvidia отримає несправедливу перевагу в результаті купівлі компанії.

Реклама:

Початкова вартість угоди становила 40 млрд доларів, і вже тоді була найбільшою у галузі за всю історію. Проте згодом вона зросла до 66 млрд доларів через зростання акцій Nvidia.

Зазначається, що угода передала б американській Nvidia контроль над компанією, яка розробляє технології в основі більшості мобільних пристроїв у світі. Зокрема, дизайном чипів Arm користуються такі техгіганти як Qualcomm і Microsoft.

SoftBank отримає до 1,25 млрд доларів як сплату за зірвану угоду та готується до виходу Arm на IPO (первинне публічне розміщення акцій) до кінця року. 

Відкритим залишається питання того, де саме компанія стане публічною. Британія вважає Arm стратегічним активом, тож хоче бачити її на Лондонській біржі. Натомість у компанії надають перевагу американським біржам, які дають вищу оцінку технологічним акція. 

Нагадуємо:

14 вересня американська компанія Nvidia підпиcала угоду про викуп бізнесу Arm у компанії Softbank за 40 мільярдів доларів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: