Угорщина не проти відключення Росії від SWIFT — посольство

Субота, 26 лютого 2022, 14:03

У посольстві Угорщини в Україні заявили, що країна не виступає проти відключення Росії від системи SWIFT.

Про це йдеться у заяві голови МЗС Угорщини у Facebook.

"При цьому я з жалем і з подивом бачу, що деякі представники міжнародної політики та міжнародної преси не припиняють створювати неправдиві новини і брехню. Я не розумію, як у той час, коли люди вмирають, коли йде війна, дехто керує фабриками фейкових новин.

І тепер брешуть, що Угорщина блокує частину санкцій проти Росії, наприклад, щодо системи SWIFT. Нехай уже буде зрозумілим: ЦЕ НЕПРАВДА! Ми ніколи не виступали проти жодної з пропозицій щодо санкцій, ми не блокували і не блокуємо нічого", — заявив міністр закордонних справ і торгівлі Угорщини Петер Сіярто.

Реклама:

Напередодні влада Кіпру заявила, що не блокуватиме виключення Росії зі SWIFT. Відтак, Угорщина залишалася чи не останньою країною, яка не надала своєї публічної підтримки цим санкціям проти держави-агресора.

Нагадаємо:

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вимагає відключити Росію від системи платежів SWIFT.

Як повідомлялося, Байден о 7 вечора оголосить про нові санкції та зброю для України. ЄС обіцяє запровадити жорсткі санкції протягом 24 годин.

Детальніше про реакцію Заходу на російську агресію читайте у лайв-трансляції "Війна з Росією: все про відповідь Європи, США та світу".

Лайв-трансляцію повідомлень про бойові дії та удари окупаційних військ 24 лютого читайте за лінком "Росія напала на Україну. ОНЛАЙН".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: