"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Відключення РФ від SWIFT все ближче: Кіпр не блокуватиме рішення

Субота, 26 лютого 2022, 11:21

Кіпр заявив, що не блокуватиме відключення РФ від SWIFT. Також на такий крок погодилася Італія.

Про це повідомляє міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Вилучення Росії із SWIFT зробить майже неможливим для фінансових установ пересилання грошей в країну або за її межі. Це серйозно вплине на російський бізнес з іноземними клієнтами і може завдати реальної шкоди економіці країни.

Раніше повідомлялося, що існує реальна ймовірність того, що Європейський Союз може відрізати Росію від SWIFT, високобезпечної платіжної мережі, яка з’єднує тисячі фінансових установ по всьому світу.

Реклама:

Високопоставлені джерела в ЄС повідомили CNN, що в країнах-членах існує розрив між такими країнами як Польща, Естонія, Латвія та Литва, які хочуть відключення від SWIFT, і Німеччина, Італія, Угорщина та Кіпр, які мають міцніші економічні зв'язки з Росією і не хочуть, щоб SWIFT включали до нових санкцій.

Нагадаємо:

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вимагає відключити Росію від системи платежів SWIFT.

Як повідомлялося, Байден о 7 вечора оголосить про нові санкції та зброю для України. ЄС обіцяє запровадити жорсткі санкції протягом 24 годин.

Детальніше про реакцію Заходу на російську агресію читайте у лайв-трансляції "Війна з Росією: все про відповідь Європи, США та світу".

Лайв-трансляцію повідомлень про бойові дії та удари окупаційних військ 24 лютого читайте за лінком "Росія напала на Україну. ОНЛАЙН"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: