Український бізнес передав мільйони гривень на армію та закликає об'єднуватися

Вівторок, 22 лютого 2022, 18:37 -


Кінець епохи офшорів
getty images

Представники українського бізнесу об’єднуються та збирають мільйони гривень на підтримку армії. Деякі донати сягають п’яти мільйонів гривень.

Ще 14 лютого збір почало галузеве видання DOU – з метою вдвічі підняти щомісячні збори благодійного фонду "Повернись живим" до 50 тис дол. Проте компанії перевиконали план і зібрали понад 118 тис дол щомісячних донатів.

У вівторок низка компаній заявили, що вони також переказують сотні тисяч гривень на рахунки благодійного фонду.

Серед них, зокрема, українська ІТ-компанія Genesis. Її засновник Володимир Многолєтній написав у Facebook, що компанія переказує 5 млн грн фонду "Повернись живим".

"Якщо хтось з моїх співробітників вирішить взяти участь – я особисто подвою їхній внесок, – заявив він. – Зараз, як на мене, найкраще, що може зробити кожен керівник ІТ-бізнесу, – це подумати, як за різних обставин залишатися в країні, інвестувати в неї та створювати робочі місця".

DOU.ua пожертвував фонду у вівторок 5 млн грн, повідомив засновник компанії Максим Іщенко.

Компанія Fishka повідомила, що теж зібрала круглу суму – 1,5 млн грн. Ці кошти передадуть фонду "Повернись живим" на закупівлю 300 планшетів для Збройних Сил.

Засновник ІТ-компанії Awesomic Роман Севастьянов заявив, що компанія переказала фонду 1 млн грн. Він також закликав інші ІТ-компанії приєднатися до руху підтримки.

Напередодні фонд "Повернись живим" повідомив, що завдяки понад 900 тис грн донату від компанії N-iX фонд зміг модернізувати цілий зенітний ракетний полк Сухопутних військ.

У Intellias за три дні зібрали майже 600 тис грн, за які благодійний фонд придбає й передасть на фронт квадрокоптери. Близько 400 тис грн зібрали самі співробітники, ще 200 тис грн пожертвували засновники компанії.

Серед айтівців також 1 млн грн зібрала компанія Uptech, повідомив її співзасновник Андрій Бас. "Разом ми сила і дамо відсіч агресору! Саме час об'єднатися і діяти як одна нація, відстояти своє право на свободу у своїй країні", – написав він у Facebook.

Майже 620 тис грн для армії зібрала компанія Dodo socks. На ці кошти фонд придбає шість мобільних комплексів спостереження. 100 тис грн фонду передав український бренд одягу Cult Naked, повідомила його засновниця Мері Фуртас.

Компанія iDeals переказала у фонд "Повернися живим" 2 млн грн і створює свій корпоративний фонд для регулярної допомоги українській армії, повідомив засновник компанії Євген Сергєєв.

Економічна правда