Цукерберг продав свій криптовалютний проєкт

Вівторок, 1 лютого 2022, 15:21
 
getty images

Diem Association, заснована Meta Марка Цукерберга, продала банку Silvergate всі активи власного криптопроєкту.

Про це повідомляє пресслужба Silvergate.

Угода оцінюється у 182 млн доларів, включно з передачею усієї інтелектуальної власності та технологічних активів, пов’язаних із роботою платіжної мережі.

Так, Silvergate придбав у Diem інфраструктуру для розробки та роботи платіжної мережі на основі блокчейну. Придбання включає власні програмні елементи, які критично важливі для роботи мережі стейблкоїна.

Реклама:

Це збільшить технічні можливості Silvergate і дасть поштовх до втілення інфраструктури для стейблкоїну, зазначають у банку.

Новий власник розповів, що мережа протягом двох років працювала у режимі попереднього запуску і показала високу якість у питаннях безпеки та надійності.

Виконавчий директор Silvergate Алан Лейн пояснив, що у клієнтів Silvergate є потреба в стабільній монеті, забезпеченій доларом, яка у подальшому дозволить їм безбар’єрно переказувати кошти.

Нагадуємо:

Проєкт Diem, заснований Meta (раніше – Facebook) задля випуску стейблкоїнів, хоче продати свої активи та повернути кошти інвесторам. До такого кроку Meta вдалася внаслідок тиску регуляторів, зокрема ФРС. 

Вперше Facebook від Meta заговорив про стейблоїни у 2019 році – тоді компанія оголосила про співпрацю з десятками інших компаній в межах ініціативи Libra. Проте згодом через регуляторний тиск низка партнерів відмовилися від проєкту, і він змінив назву на Diem. 

Libra була створена у 2019 році асоціацією Libra Association, в яку увійшли 27 організацій: Mastercard, PayPal, Visa, Booking Holdings, eBay, Facebook, Uber, Spotify, Vodafone, Coinbase, Xapo та інші відомі компанії.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: