IKEA підвищує ціни через "логістичну кризу"

Понеділок, 3 січня 2022, 16:55
 
Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

Меблевий гігант IKEA піднімає ціни у магазинах світу внаслідок затримок та зростання витрат на транспорт і сировину.

Про це заявив власник компанії, холдинґ Ingka Group, повідомляє Reuters.

Раніше в IKEA заявляли, що змушені орендувати більше кораблів, купувати контейнери та перенаправляти товари між складами, аби впоратися з логістичними перебоями. 

Компанія очікує, що затримки та перебої триватимуть і надалі – щонайменше у 2022 році. Як наслідок, ці витрати частково перейдуть на споживачів.

Реклама:

"На жаль, зараз, вперше відтоді, як вищі витрати почали впливати на глобальну економіку, ми повинні перекласти частину цих витрат на наших клієнтів", – розповів менеджер з роздрібних операцій Толга Онкю.

Зазанчається, що зростання цін становитиме в середньому на 9% на ринках компанії, проте на окремих локаціях воно може відрізнятися з огляду на інфляційний тиск.

"IKEA продовжує стикатися зі значними транспортними та сировинними обмеженнями, які збільшують витрати, без очікуваних перерв у доступному для огляду майбутньому", – йдеться у заяві групи.

Нагадуємо:

Шведська компанія IKEA, найбільший в світі рітейлер меблів і товарів для дому, 1 лютого відкрила перший магазин в Україні - у київському Blockbuster Mall.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: