Pfizer/BioNTech розпочали клінічні випробування вакцини проти штаму Omicron

Середа, 26 січня 2022, 09:45
 
getty images

Pfizer Inc. (NYSE: PFE) і BioNTech SE (Nasdaq: BNTX) оголосили про початок клінічних випробувань вакцини проти штаму коронавірусу Omicron.

Про це повідомляється у прес-релізі Pfizer.

Дослідження проводитимуть за участю 1420 здорових осіб віком від 18 до 55 років.

Їх поділять на 3 групи - ті, хто вже отримав 2 дози вакцини Pfizer/BioNTech за 90-180 днів до випробувань (їм вколють ще одну або дві дози оновленої вакцини від Омікрону); ті, хто отримав 3 дози вакцини Pfizer/BioNTech за 90-180 днів до випробувань (вони отримають ще одну дозу старого або оновленого варіанта вакцини) і невакциновані (отримають три дози вакцини від штаму Омікрон).

Реклама:

"Хоча поточні дослідження та дані показують, що бустери продовжують забезпечувати високий рівень захисту від важких захворювань та госпіталізації, ми визнаємо необхідність бути готовим у випадку, якщо цей захист з часом ослабне, і потенційно допомогти вирішити проблему з Omicron та новими штамами в майбутньому", - сказала старший віцепрезидент і керівник відділу досліджень та розробок вакцин Pfizer Катрін Янсен.

Нагадаємо:

Раніше генеральний директор Pfizer Альберт Бурла заявив, що вакцина від штаму коронавірусу Omicron буде готова у березні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: