"Ковідна тисяча" вакцинованим: у програмі поки беруть участь 6 банків

Четвер, 9 грудня 2021, 20:15
 
фото: нбу

6 українських банків уже беруть участь у програмі виплат по 1 тис грн вакцинованим українцям "єПідтримка" - Monobank, Альфа-банк, А-Банк, ПриватБанк, Укргазбанк, Ощадбанк, до програми долучатимуться й інші банки.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства економіки.

"Програма реалізовуватиметься в декілька етапів. З 19 грудня послуга стане доступна в мобільному застосунку Дія. Це - найшвидший і найпростіший спосіб.

На другому етапі (3 квартал 2022 року) буде запропоновано альтернативний механізм нарахування, над яким зараз працюють", - додали у відомстві.

Реклама:

Наразі участь в програмі беруть 6 банків: Monobank, Альфа-банк, А-Банк, ПриватБанк, Укргазбанк, Ощадбанк.

ПриватБанк, Альфа Банк та monobank вже додали у свої додатки можливість відкриття картки єПідтримка.

"Поступово будуть долучатись і інші банки. Використати вже наявний рахунок в банку - неможливо", - пояснили у відомстві.

Кошти надаються на 4 місяці з моменту отримання, витратити їх можна як онлайн, так і офлайн. Банки розпізнаватимуть категорію при оплаті, тому витратити гроші на інші цілі, перевести їх на картку, зняти готівкою - буде неможливо.

Читайте також: Як отримати і де витратити "ковідну тисячу": детальна інструкція

Нагадаємо:

15 листопада президент Володимир Зеленський заявив, що кожен повністю вакцинований українець отримає від держави тисячу гривень через додаток "Дія". 

На цю ініціативу президента з державного бюджету виділили 11 мільярдів гривень – 8 з бюджету 2021 року і 3 з бюджету 2022. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: