ЗМІ: "відкрите небо" з ЄС запрацює не раніше січня

Субота, 4 грудня 2021, 18:00
 
UNSPLASH

Угода про спільний авіаційний простір між Україною та ЄС, які мали запрацювати у грудні, переносяться на строк не раніше січня.

Про це ЦТС повідомили у Міністерстві інфраструктури.

Видання нагадує, що на момент підписання угоди передбачуваною датою лібералізації сполучення на міжнародних маршрутах називалося 1 грудня. Для цього в листопаді Україні та ЄС необхідно було завершити узгоджувальні процедури та обмінятися відповідними нотами.

"Лише після їх завершення та обміну нотами, з першого дня місяця, що настає за датою останньої ноти, в якій сторони повідомили один одного про закінчення відповідних національних процедур, ми зможемо перейти до тимчасового застосування угоди", - зазначають у міністерстві.

Реклама:

"Однак у зв'язку з термінами узгодження, що зрушилися, дата набуття чинності угоди про САП зміститься мінімум на один місяць, тобто на січень 2022 року.

Поки що все ще тривають узгоджувальні процедури з обох сторін, ЄС та України для тимчасового застосування угоди", - йдеться у публікації.

Нагадуємо:

Україна та Європейський Союз підписали довгоочікувану угоду про Спільний авіаційний простір, відому як угоду про "відкрите небо".

Читайте детальніше:  Не тільки лоукостери: коли запрацює та що змінить "відкрите небо" з ЄС

"Відкрите небо" з ЄС: що передбачає угода та як зміняться ціни на авіаквитки

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: