Зеленський про національного авіаперевізника: UNA обов'язково приземлиться в ЄС

Середа, 1 грудня 2021, 12:45


Кінець епохи офшорів
unsplash

Президент Володимир Зеленський заявив, що перший рейс національного авіаперевізника буде у 2022 році, за його словами, "ЮНА" "обов'язково приземлиться в ЄС".

Про це він сказав у посланні Верховній Раді.

"Незалежність – вона має відчуватись у повітрі. Тому ми створюємо українського національного авіаперевізника. Вперше за багато років перевізник зможе літати в наші нові регіональні аеропорти, які ми будуємо. Загалом наразі – в 16 містах України.

Ми також прагнемо побудувати аеропорт міжнародного значення на Закарпатті, між Ужгородом та Мукачевом, та два аеропорти на сході України", - заявив глава держави.

За словами Зеленського, перший рейс національного перевізника буде в 2022 році, а до 2025-го буде повністю сформовано флот компанії - не менше 20 суден, будуть відкриті регулярні рейси як всередині, так і ззовні.

"Українського перевізника мають бачити не тільки в Україні, а й в усьому світі. І цьому дуже допоможе угода про відкрите небо, авіаційний безвіз, який ми нарешті підписали з Європейським Союзом.

Тому ЮНА обов‘язково приземлиться в ЄС. І такі великі плани справді окриляють", - додав президент.

Нагадаємо:

Президент Володимир Зеленський анонсував, що в Україні з'явиться національний авіаперевізник Ukrainian national airlines (UNA) - Українські національні авіалінії.

Міністерство інфраструктури та Airbus підписали меморандум про взаєморозуміння щодо національного авіаперевізника.

Відповідно до тексту меморандуму з Airbus, зокрема, розглядається можливість лізингу/купівлі: шести малих вузькофюзеляжних літаків (типу А220), 12 середніх вузькофюзеляжних літаків (типу А320/А321); 4 широкофюзеляжних літаків (типу А330/350).

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт №6298, який передбачає виділення з держбюджету-2021 2,5 млрд на дороги, інфраструктурну субвенцію та на національного авіаперевізника.

Бюджет українського національного авіаперевізника на перший рік роботи становитиме 96 млн євро, компанія почне польоти наступного року з 2 внутрішніх і 14 міжнародних напрямків.

Економічна правда