Акції Tesla впали в очікуванні продажу Маском 10% своєї частки 

Понеділок, 8 листопада 2021, 14:57
 
getty images

Акції Tesla на торгах 8 листопада впали після того, як підписники засновника компанії Ілона Маска проголосували за продаж 10% його частки.

Про це повідомляє Reuters, дані біржі Nasdaq.

Акції впали на 6,2% на попередніх торгах 8 листопада до 1,1146 долара, але згодом почали зростати. На 15:10 за Києвом котирування встановилися на рівні 1174,98 долара (-3,92%).

Зазанчається, що Tesla має 170,5 млн акцій у власності Маска, а продаж 10% означатиме прибуток у 21 млрд доларів. Сам засновник володіє 23% акцій компанії.

Реклама:

Крім того, Інвестори також будуть стежити за реакцією регуляторів на опитування Маска в Twitter. Це у 2018 році Комісія з цінних паперів і бірж США наказала Tesla перевіряти будь-які важливі публічні повідомлення Маска щодо компанії. 

Це сталося після його твіту про те, що, можливо, зробить Tesla приватною і має для цього належне фінансування.

Нагадуємо:

Раніше Маск запитав у своїх підписників у Twitter, чи варто йому продати 10% своєї частки у Tesla. Відповіді розділилися, але зрештою з 3,5 млн голосів 57,9% проголосували "за". Маск заявив, що зробить так, як вирішить голосування.

Маск – найзаможніша людина світу, статки якої сягають 318 млрд доларів.

У жовтні акції Tesla зросли до 1045 доларів і підняли капіталізацію компанії до 1 трильйона доларів, таких компаній у світі наразі шість.

Адміністрація президента США Джо Байдена обговорює концепт "податку на мільярдерів" задля фінансування соціальних пакетів законів. За ухвалення власники компаній платитимуть не лише за дохід, отриманий від продажу акцій, але і за "приріст капіталу", тобто коли акції власника зростають у ціні. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: