"Елітний клуб": вартість Tesla перетнула трильйон доларів

Вівторок, 26 жовтня 2021, 09:21
 
Засновник Tesla Ілон Маск
Maja Hitij/Getty Images

Акції Tesla зросли до 1045 доларів і підняли капіталізацію компанії до 1 трильйона доларів, таких компаній у світі наразі шість.

Про це пише Reuters.

Рекорди для акцій автовиробника спричинив розголос після угоди з компанією Hertz, що пропонує сервіс оренди авто. Компанія замовила у Tesla 100 тисяч електрокарів з поставкою до кінця 2022 року, що стало найбільшою укладеною угодою для Tesla.

Найдешевша Model 3 автовиробника стартує від 44 тисяч доларів, відтак замовлення коштувало Hertz щонайменше 4,4 млрд доларів.

Реклама:

Угода сигналізувала, що електромобілі дедалі більше відходять від своєї ніші та поступово переходять до масового вжитку. На тлі цього акції Tesla зросли на 14,9% 25 жовтня до 1 045 доларів.

Компанія стала першим автовиробником, що подолав позначку у трильйон доларів і приєднався до "елітного клубу" технологічних та нафтових компаній. Очолює цей список Apple з оцінкою у 2,5 трлн дол та Microsoft з капіталізацією 2,3 трлн дол.

До компанії трильйонерів також входить саудівська Aramco (понад 2 трлн дол), Amazon (1,7 трлн дол) та Alphabet (1,8 трлн дол).

Reuters зауважує, що Tesla може стати "другим Ford", адже автовиробник нарощує виробництво у темпі, востаннє зафіксованому для Ford Model T на початку 1900-х.

Статки засновника компанії Ілона Маска зросли на 25 млрд доларів до 255 млрд доларів. Він очолює список найзаможніших людей світу.

Нагадуємо:

У п'ятницю, 22 жовтня, акції Tesla зросли до рекордно високого рівня, що зробило компанію ще на крок ближче до приєднання до елітної групи компаній з ринковою вартістю в 1 трлн дол.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: